oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Životinje nikad ne vode rat, nikad ne ubijaju iz kaprica, niti gomilaju dobra koja im nisu neposredno neophodna; uvreda je, dakle, u odnosu na životinje, reći da se ološ ljudskog roda ponaša kao one... Naprotiv, to je pad daleko ispod životinjskog nivoa."
Mihailo Marković
 

Vet Twitter

1678932107537a4be87d87f974879226 origPovodom 20. maja, Dana kućnih ljubimaca, udruženi predstavnici ljubitelja životinja: Feniks, Nada za životinje - Riska i Link Plus posetili su evakuisane Obrenovčane i njihove ljubimce smeštene na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, na Košutnjaku (novi DIF).

ne mogu da nađu svoje ljubimce. Spasavanje ostavljenih ljubimaca i ponovni susret s njima veoma su potresni i za ljude i za životinje", rekla je agenciji Beta Milja Krivokuć, predstavnica udruženja Nada za životinje - Riska. 

Štab za veterinu osnovan je pri Kriznom štabu opštine Obrenovac i građani te opštine tu treba da se obrate za pomoć ukoliko nemaju hrane, vode ili je potrebna veterinarska pomoć životinjama. 

Krivokuća je dodala da su udruženja u pismu ministru odbrane Bratislavu Gašiću, ministarki poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežani Bogosavljević-Bošković i načelniku Sektora za vanredne situacije MUP Predragu Mariću, zamolili da građani u ugroženim područjima dobiju pomoć i za kućne ljubimce i druge životinje. 

Udruženja su u pismu ministrima predložila i da se pri svim kriznim štabovima osnuju i štabovi za veterinu. 

Beograd je prihvatio "Evropsku inicijativu 17", jednu od najuglednijih nevladinih organizacija koja se bavi životinjama, i otvorio vrata kućnim ljubimcima. 

Povodom 20. maja, Dana kućnih ljubimaca, u "Bitef teatru" će se održati humanitarna plesna predstava od koje je prihod namenjen azilima za nezbrinute životinje. 

Institucije, trgovine, restorani i kafići takođe će danas otvoriti vrata kućnim ljubimcima. 

Novi DIF je jedan od retkih prihvatnih centara za ljude s kućnim ljubimcima. 

U priloženom videu možete saznati gde se trenutno nalaze spaseni psi iz Obrenovca

Izvor: B92, BETA
Foto:  BETA

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box