oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Što je čovjek bez životinja? Kada bi životinja nestalo, čovjek bi umro od velike usamljenosti duha. Što god zadesi životinje, ubrzo snađe i čovjeka. Sve je na svijetu povezano"
Poglavica Seattle, Pismo indijanskog poglavice Seattlea
 

Vet Twitter

PraseBEOGRAD - Ponuda i tražnja obe kategorije prasadi tokom aprila bila je znatno bolja u odnosu na mart, prvenstveno zbog uskršnjeg praznika i tradicionalne trpeze povodom tog dana, objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

Evidentiran je manji broj krmača za klanje, koje su se mogle pazariti na stočnim pijacama u Srbiji.

Prodaja prasadi do 15 kilograma se najčešće u aprilu odvijala po ceni 250 dinara za kilogram (din/kg), što je za čitavih 70 din/kg bilo skuplje u odnosu na mart.

Cena prasadi od 15 do 25 kilograma najčešće se kretala u intervalu od 220 do 240 din/kg, što takođe ukazuje na zavidan porast cene u odnosu na prethodni period.

Interesovanje kupaca bilo je dosta veliko, pa je i prodaja išla dobro. Promet je bio znatno bolji u odnosu na februar i mart.

Ponuda i prodaja tovnih svinja bila je nešto slabija u odnosu na mart. Tovljenici telesne od 80 do 120 kg prodavani su najčešće po ceni od 150 din/kg.

Slaba je bila prodaja i tovnih grla telesne mase preko 120 kg, ali je dominantna cena ostala na prošlomesečnom nivou i iznosila je 130 din/kg.

Prodaja krmača za klanje odvijala se na deset stočnih pijaca obuhvaćenih projektom STIPS, a najčešća prodajna cena iznosila je 110 do 130 din/kg. Ipak je dominirao iznos od 110 din/kg, kao i prethodnog meseca.

Izvor: Tanjug 

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box