oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Ne razumijem zašto se ubija bizon, zašto se krote divlji konji, zašto je u dubini šume toliko ljudskog mirisa, zašto je pogled na zelene brijegove rastrgan žicama što govore. Gdje su guštici, nema ih više. Gdje je orao, otišao. Pravom življenju je kraj. Nastupa borba za opstanak"
Poglavica Seattle, Pismo indijanskog poglavice Seattlea
 

Vet Twitter

      homeopatija-logo

ŠKOLA VETERINARSKE HOMEOPATIJE- PRVI PUT U SRBIJI

2013 godine u septembru kreće dvogodišnja škola Homeopatije za veterinare. Jedinstvena je prilika sada u Srbiji, da se savlada ova alternativna veština lečenja. Nastava se odvija u Homeopatskom centru „Simillimum“, u Beogradu, Džordža Vašingtona 28/II . www.simillimum.edu.rs

Naredno školovanje kreće 2015 godine.

 

Zašto učiti homeopatiju?

-Rešava i one probleme zdravlja, za koju akademska veterina nema adekvatan odgovor.

-Nežno vraća životinju iz bolesnog stanja u zrdavlje.

-Nema karencu.

-Lako se aplikuje.

-Jeftin.

Evo nekoliko primera:

Kobila koja nije htela da primi i odgurkivala ždrebeta od sebe, 2 sata nakon aplikacije homeopatskog leka, ne samo da je dala da sisa, nego i branila ždrebe čak i od pogleda stranaca. Pas, koji četri dana nije mogao da jede ništa jer ispovratio sve,  odmah nakon davanja homeopatskog leka prestao da povraća, a nakon 12 sati počeo redovno da jede. U zapatu od 4 krmače, uprkos svim nastojanjima gazde i veterinara  do 28.dana uginulo je 87 % (!!!) prasadi od koliseptikemije. Sistemskom i preventnivnom primenom homeopatskih lekova u istom  zapatu kod istih krmača u sledećem turnusu prašenja, 28. dan je preživelo 93% pasadi. 4 praseta je uginulo zbog toga, što su krmače legle na njih.

Šta je u stvari Homeopatija?

Homeopatija je alternativni sistem lečenja, specifična nadražajna terapija , koji stimuliše samoisceljujuće sposobnosti organizma. U rukama iskusnog veterinara koristi se samostalno, ali može se kombinovati i sa klasičnim lekovima. Homeopatija ima svoj poseban način dijagnostikovanja  i  izbor potrebnog leka. Homeopatski lekovi se pripremaju od prirodnih izvora kao što su biljke, minerali ili životinjski produkti (npr. mleko od kuje, pčelinji otrov itd.). Aplikacija je jednostavna. Rastvor homeopatskog leka treba da dospe na neku sluzokožu organizma (npr. nos, usta, vagina).

Homeopatski tretman je najćešće individualni. Međutim sa  uspehom se koristi i u zapatima životinja. Može imati veliki značaj u preveniranju bolesti kod useljenja npr. tovnih bikova ili tovnih pilića u objekat. Homeopatija smanjuje uticaj stresa prilikom manipulacije životinjama. Kod  zaraznih bolesti koji  podležu  obavbeznom prijavljivanju ne primenjuje se homeopatija.

U lečenju kućnih ljubimaca , psi, mačke i konji, homeopatija ima sve veću primenu. Razlog je za to da sam vlasnik traži od veterinara homeoptaski pristup, jer se i on leči homeopatijom.

Naravno i homeopatija ima svoje granice. Akutna stanja, gde je potreban hirurški tretman npr. krvarenja iz velikih krvnih sudova, prelomi kostiju itd. ne primenjuje se homeopatija. Međutim oporavak životinje, homeopastki lekovi mogu značjno ubrzati.

U Evropskoj uniji postoje tkz „biofarme“, koje  koriste isključivo alternativne načine lečenja,  pretežno homeopatiju. Narvno samo u granicama mogućnosti homeopatije.Pošto i Srbija teži prema Evropskoj uniji, nije na odmet da blagovremeno budemo pripremljeni na nove izazove novih vremena.

Školu vodi Dr.vet.med.Sečedi Ferenc specijalista za veterinasku homeopatiju, član IAVH (International Association for Veterinary Homoeopathy).

Prijave za školu do 22.9.2013 .                                             

Kontakt: 063-8-116-828,  E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Oglasi za posao

veterina.info fan box