oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Ne razumijem zašto se ubija bizon, zašto se krote divlji konji, zašto je u dubini šume toliko ljudskog mirisa, zašto je pogled na zelene brijegove rastrgan žicama što govore. Gdje su guštici, nema ih više. Gdje je orao, otišao. Pravom življenju je kraj. Nastupa borba za opstanak"
Poglavica Seattle, Pismo indijanskog poglavice Seattlea
 

Vet Twitter

veterina beograd sajamJedanaest umiljatih napuštenih kućnih ljubimaca pronašlo je dom, a stotine građana dobilo je traženi veterinarski savet na Sajmu udomljavanja pasa i mačaka na platou kod Hrama Svetog Save i tokom jesenje kampanje „Najbolji prijatelj“.

Sajam je predstavljao i završnicu ovogodišnjeg jesenjeg dela Kampanje odgovornog vlasništa i uvajanja pasa „Najbolji prijatelj“. Pored predstavnika Sektora zoohigijene Grada i VU „Veterina Beograd“, na Sajmu su učestvovala i udruženja „Alfa“, „Feniks“, „Nada za životinje Riska“, „Beta“ i „Humano društvo iz Obrenovca“ kao i prijatelji kampanje kompanije Purina Nestle, Rojal Vet, Triksi i Veterinarski zavod Subotica koji su svim udomiteljima darivali hranu i opremu za kućne ljubimce.

Branko Jelčić, čelni čovek Sektora zoohigijene Grada ističe da je u protekle tri godine kampanja „Najbolji prijatelj“ dala izuzetne rezultate jer je broj pasa iz prihvatilišta koje su građani usvojili utrostručen, broj napuštenih pasa i incidenata smanjen što ukazuje na i podizanje svesti o odgovornom vlasništvu.

„Ovim Sajmom udomljavanja koji smo organizovali u saradnji sa udruženjima za zaštitu životinja, želeli smo da dodatno ojačamo saradnju sa ljudima koji kroz organizacije civilnog društva daju doprinos humanom rešenju pitanja napuštenih malih životinja, ali i izgradnji boljeg društva“. - kaže Jelčić i zahvaljuje svim Beograđanima koji učešćem u ovakvim akcijama šire ljubav prema životinjama i svest o značaju odgovornog vlasništva.

Godinama brinem se o psima i verujte da je pola sata dovoljno da provedete sa njima i da se više nikada ne odvojite od njih. Za uzvrat sam dobila neizmernu ljubav, zato pozivam sve koji su u mogućnosti da se priključe ovakvim akcijama. Takođe drago mi je da zajedno sa Gradom radimo na udomljavanju napuštenih kuca i maca“ rekla je predstavnica udruženja „Nada za životinje Riska“ na današnjoj akciji.

Svi oni koji žele da udome psa, a nisu to učinili na Sajmu udomljavanja uvek mogu da se jave dežurnoj službi VU „Veterina Beograd“ ili svog ljubimca potraže na sajtu www.veterinabeograd.rs

Izvor: Veterina Beograd

Oglasi za posao

veterina.info fan box