oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Kad čovek želi da ubije tigra, on to naziva sportom; kad tigar želi njega da ubije, on to naziva okrutnošću."
Džordž Bernard Šo
 

Vet Twitter

Dok je ceo Čurug slavio Spasovdan, na svet je nekoliko dana pre termina, došlo ljubičasto telence, teško oko 80 kilograma

1300705-ljubicasto-telo

Njegova sestra, bliznakinja, nije preživela porođaj, ugušila se jer pored nje, nažalost, u trenutku rođenja nije bilo nikoga da joj skine posteljicu.

Spale (dobio ime jer je rođen na Spasovdan) zbog boje dlake odmah je postao atrakcija u celom Čurugu, a njegova fotografija već je stigla do švajcarske kompanije poznate po proizvodnji “Milka” čokolada.
1300709-ljubicasto-tele-1
- Još u petak sam poslao Spaletovu sliku Švajcarcima. Tog dana, na Spasovdan, kada sam došao kući iz Novog Sada, sa posla, onako u odelu i sa kravatom sam ostao potpuno zabezeknut kada sam u štali ugledao ljubičasto tele. Mnogo sam se iznenadio, nisam mogao da verujem svojim očima! Kravu sam hranio isključivo domaćim senom. U njenoj ishrani nije bilo ničega što je genetski modifikovano. Otelila se pre termina (termin je bio 3 jun). Spaleta sam juče i ja “dojio”, pije tri litre mleka dnevno. Stalno muče i baš je veseo - priča Dušan Radanović, vlasnik neobičnog teleta.
On je pre nekoliko godina prestao da se bavi govedarstvom, da bi taj posao ponovo otpočeo prošle godine. Bika koji je osemenio junicu koja je rodila Spaleta kupio je u avgustu prošle godine, da bi već u septembru Spale bio začet.
1300729-ljubicasto-tele-2

- Dešava se da se krave u letnjem periodu, kada je toplo, ranije "otvaraju", pa je to razlog Spaletovog “prevremenog” rođenja. Ovo ljubičasto tele je prvo novorođenče otkad sam ponovo počeo da uzgajam krave. Inače, imam farmu sa oko 400 ovaca i 22 goveda (5 krava muzara). Očekujemo ovih dana veterinare i poljoprivrednog inspektora, što je uobičajena praksa. Spale ostaje kod mene. Sa 10 meseci će postati polno zreo i jedva čekam da vidim da l će i njegovi potomci biti ljubičaste boje - rekao nam je na kraju ponosni vlasnik ljubičastog teleta.
Izvor 24sata
Foto: Dušan Radanović

Oglasi za posao

veterina.info fan box