oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Ja sam vegetarijanac i antialkoholičar, jer tako mogu bolje upotrebljavati svoj mozak. Nenasilje je put do više etike, koja je cilj svekolike evolucije. Sve dok ne prestanemo nanositi zlo svim živim bićima i dalje ćemo biti samo divljaci."
Thomas Alva Edison (1847.-1931., američki pronalazač, između ostalog: žarulje, gramofona i mikrofona)
 

Vet Twitter

centar-za-razvoj-stočarstva-blaceBLACE - U saradnji sa Kancelarijom za mlade blačke opštine i Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) u Blacu je danas otvoren prvi centar za razvoj stočarstva na Područiju Topličkog okruga.

Centar su svečano otvorili direktorka USAID-ove kancelarije za ekonomski razvoj Suzan Kutor i predsednik opštine Blace Radoje Krstović.

Centar ima veterinarsku stanicu, repro centar, matičnu službu , prodavnicu sa opremom koja je potrebna svim farmerima sa područija Topličkog okruga i opremljen je najsavremenijom opremom za veštačku oplodnju stoke.

Vrednost ovog centra je 23.000 dolara i po 5.000 dolara finansirali su lokalna samouprava i USAID, a ostatak novca obezbedila je mlekara "Lazar" iz Blaca na čijem prostoru se nalazi Centar za razvoj stočastva.

Predsednik opštine Blace Radoje Krstović kazao je za Tanjug da će Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) finansirati i obuku 10 mladih veterinara sa poručija Topličkog okruga za rad sa najsavremenijom opremom za veštačku oplodnju stoke.

Realizacijom ovog projekta mlekara Lazar se obavezala da zaposli tri mlada veterinara koji budu pokazali najbolje rezultate tokom obuke , Rekao je Krstović.

On je istakao da je izgradnja jednog ovakvog centra od velikog značaja za ceo Toplički kraj i da će se u centru vršiti obuka mladih stočara kako bi unapredili razvoj stočarstva.

Izvor: (Tanjug-ekos)

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box