oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Ako razgovaraš sa životinjama, i one će razgovarati s tobom, i poznavat ćete jedni druge. Ako ne razgovaraš s njima, nećeš ih poznavati. Ono što ne poznaješ, toga se bojiš. Kad se netko boji, on uništava."
Poglavica Dan George
 

Vet Twitter

Fejt Vilson ima samo tri godine i boluje od teškog oblika dijabetesa, a jedina stvar koja je održava u životu je njen pas Rubi koji je treniran da nanjuši promene u nivou šećera u krvi. 

Ženka zlatnog labradora Rubi je dresirana da čulom mirisa otkriva oscilacije u nivou šećera u krvi male Fejt, što joj je do sada u bezbroj situacija spasilo život.

pas dijabetes 

- Noću je bilo najgore. Budila bih se u panici i trčala do nje samo da vidim da li je živa - ispričala je za američki kanal KLTV Sara Vilson, devojčicina mama, kako je izgledao njihov život pre nego što su dobili Rubi.

Rubi je posebno obučena za brigu o dijabetičarima

pas dijabetes1 

Ona se najviše plašila da neće uspeti da na vreme spazi kada Fejt padne šećer u krvi, što bi je odvelo direktno u komu, te je rešila da nabavi psa koji je posebno obučen za brigu o dijabetičarima.

Rubi je koštala 10.000 dolara, što mama nije mogla da priušti, ali se zajavaljujući crkvenim i humanitarnim donacijama na kraju ipak sve dobro završilo. 

pas dijabetes2

 

- Ne mogu da zamislim svoj život bez Rubi. Znam, da nije nje, ja bih svoje dete odavno sahranila - kaže Sara.
Blic.rs 

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box