oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Psi vole svoje prijatelje, a grizu neprijatelje. Za razliku od njih, ljudi su nesposobni za istinsku ljubav i uvijek miješaju ljubav i mržnju."
Sigmund Frojd
 

Vet Twitter

veterina beograd sajamJedanaest umiljatih napuštenih kućnih ljubimaca pronašlo je dom, a stotine građana dobilo je traženi veterinarski savet na Sajmu udomljavanja pasa i mačaka na platou kod Hrama Svetog Save i tokom jesenje kampanje „Najbolji prijatelj“.

Sajam je predstavljao i završnicu ovogodišnjeg jesenjeg dela Kampanje odgovornog vlasništa i uvajanja pasa „Najbolji prijatelj“. Pored predstavnika Sektora zoohigijene Grada i VU „Veterina Beograd“, na Sajmu su učestvovala i udruženja „Alfa“, „Feniks“, „Nada za životinje Riska“, „Beta“ i „Humano društvo iz Obrenovca“ kao i prijatelji kampanje kompanije Purina Nestle, Rojal Vet, Triksi i Veterinarski zavod Subotica koji su svim udomiteljima darivali hranu i opremu za kućne ljubimce.

Branko Jelčić, čelni čovek Sektora zoohigijene Grada ističe da je u protekle tri godine kampanja „Najbolji prijatelj“ dala izuzetne rezultate jer je broj pasa iz prihvatilišta koje su građani usvojili utrostručen, broj napuštenih pasa i incidenata smanjen što ukazuje na i podizanje svesti o odgovornom vlasništvu.

„Ovim Sajmom udomljavanja koji smo organizovali u saradnji sa udruženjima za zaštitu životinja, želeli smo da dodatno ojačamo saradnju sa ljudima koji kroz organizacije civilnog društva daju doprinos humanom rešenju pitanja napuštenih malih životinja, ali i izgradnji boljeg društva“. - kaže Jelčić i zahvaljuje svim Beograđanima koji učešćem u ovakvim akcijama šire ljubav prema životinjama i svest o značaju odgovornog vlasništva.

Godinama brinem se o psima i verujte da je pola sata dovoljno da provedete sa njima i da se više nikada ne odvojite od njih. Za uzvrat sam dobila neizmernu ljubav, zato pozivam sve koji su u mogućnosti da se priključe ovakvim akcijama. Takođe drago mi je da zajedno sa Gradom radimo na udomljavanju napuštenih kuca i maca“ rekla je predstavnica udruženja „Nada za životinje Riska“ na današnjoj akciji.

Svi oni koji žele da udome psa, a nisu to učinili na Sajmu udomljavanja uvek mogu da se jave dežurnoj službi VU „Veterina Beograd“ ili svog ljubimca potraže na sajtu www.veterinabeograd.rs

Izvor: Veterina Beograd

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box