Agronor

0.0/5 ocena (0 glasova)
Specijalizovana stočarska zadruga Agronor je integralni deo projekta ,,Uzgoj svinja ? norveški model?. Agronor je osnovan u skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, ali istovremeno sadrži i osnovne principe evropskog modela kooperativa. To podrazumeva i konkretnu primenu tih principa u praksi što, uz jasno određen cilj, dovodi do formiranja tržišno orijentisane kooperative ? zadruge. Aktivnosti koje će se obavljati biće u cilju ostvarivanja dobiti članova zadruge. Na ovaj način se postiže olakšan pristup tržištu, doprinosi se regulisanju uslova na njemu, postižu se realne cene, izbegava se kupovina/prodaja preko posrednika, omogućava se dobijanje povoljnih kredita i osiguranja, kao i pristup savetodavnim servisima. 
Agronor je nezavisna asocijacija u kojoj članovi imaju pravo vlasništva i pravo upravljanja zadrugom. Ona ima za cilj da, u okviru projekta ,,Uzgoj svinja ? norveški model?, održi sastanke ? edukacije u deset okruga Republike Srbije, na kojima će prezentovati ciljeve projekta, kao i osnovne principe kooperative. Članstvo u Agronoru će biti omogućeno svim zainteresovanim proizvođačima svinja u Srbiji, shodno principu dobrovoljnosti, a u skladu sa osnivačkim aktima zadruge. Budućim članovima će biti prezentovane pogodnosti ovakvog načina udruživanja, kao i osnovne karakteristike norveškog landrasa kao jednog od preduslova za moderan pristup svinjogojstvu u Srbiji. 

Cilj projekta je, na kraju, otvaranje sigurnih radnih mesta u selima Srbije kroz stvaranje obučenih farmera koji mogu da odgovore zahtevima i konkurenciji EU, usaglašavanje sa evropskim zakonima u stočarskoj proizvodnji i kontroli kvaliteta, prilagođavanje tržištu i novim trendovima zdrave ishrane stanovništva.

Adresa

  • Ulica: Kursulina 47
  • Poštanski broj: 32300
  • Mesto: Gornji Milanovac
  • Država: Srbija

Kontakt

  • Telefon: 032 717 228

Mapa

Ostavite komentar

Molim vas prijavite se da bi ostavili komentar.

Prijavi se

Pretraži sajt

Poslednje na forumu

  • No posts to display.

Oglasi za posao

veterina.info fan box