Veterinarski specijalistički institut JAGODINA

0.0/5 ocena (0 glasova)

U Jagodini je 1952. godine osnovana Epizootiološka dijagnostička stanica koja je posle više Transformacija prerasla u Veterinarski Specijalistički Institut.

Osnovna delatnost instituta je učestvovanje u sprovođenju mera za sprečavanje pojavljivanja, suzbijanje i iskorenjivanje zaraznih bolesti i praćenje epizoološke situacije, na teritoriji Pomoravskog i Šumadijskog okruga, čije područije čine 12 opština (Jagodina, Ćuprija, Paraćin, Svilajnac, Despotovac, Rekovac, Aranđelovac, Topola, Lapovo, Knić) i teritorija grada Kragujevca.

U cilju blagovremene i tačne labaratoriske dijagnostike, institut raspolaže savremeno opremljenim labaratorijama za ispitivanje u oblasti bakteriologije, parazitologije, mikologije, bakteriološke i virusološke serologije. U njima se primenjuju pouzdane dijagnostičke metode, tako da je moguće dijagnostikovati veliki broj bolesti, posebno zoonoza.

Na osnovu ovlašćenja dobijenih od ministarstva za poljoprivredu šumarstvo i vodoprivredu i Ministarstva za zdravlje Republike Srbije, u institutu se vrši mikrobiološki pregled namirnica animalnog porekla.

U institutu se obavlja mikrobiloški pregled komponenti i potpunih krmnih smeša za ishranu životinja.

Da bi se povećao broj životinja i poboljšao njihov rasni sastav, posebna pažnja je posvećena rešavanju problema u reprodukciji i sterilitetu domaćih životinja primenom najsavremenijih naučnih dostignuća iz ove oblasti.

Adresa

  • Ulica: Boška Jovića 6
  • Mesto: Jagodina
  • Država: Srbija

Kontakt

  • Telefon: 035/222 - 265
  • E-Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mapa

Ostavite komentar

Molim vas prijavite se da bi ostavili komentar.

Prijavi se

Pretraži sajt

Oglasi za posao

veterina.info fan box