Veterinarski specijalistički institut KRALJEVO

0.0/5 ocena (0 glasova)

Veterinarski specijalistički institut "Kraljevo" živi i radi već 25 godina. Osnovan je 06.10.1979. godine, kao radna jedinica Veterinarskog instituta iz Beograda, pod nazivom Epizootiološko dijagnosticka stanica "Kraljevo", a u skaladu sa programom razvoja regionalnih specijalističkih veterinarskih službi u Srbiji. 

U toku daljeg brzog razvija, maja meseca 1984. godine, konstituiše se u OOUR pod nazivim "Međuregionalni veterinarski zavod", i dalje u sastavu Veterinarskog instituta Beograd, a 25.01.1988. godine, registruje se kao RO Međuregionalni veterinarski zavod.
Današnji status instituta, proistekao je iz Zakona o zdravstvenoj zaštiti životinja, koji je donela Narodna skupština Republike Srbije 1992. godine, kojim je osnovan kao Veterinarski specijalistički institut "Kraljevo" u Kraljevu, u čiji sastav je ušao i deo Instituta za stočarstvo i veterinarstvo iz Prištine.

Veterinarski specijalistički institut "Kraljevo" iz Kraljeva, obavlja poslove specijalističke veterinarske delatnosti na području Jugozapadne Srbije, odnosno područje 25 opština raškog, rasinskog, moravičkog i zlatiborskog okruga. U periodu od 1992. do 1999. godine svoju specijalističku delatnost institut je obavljao i na teritoriji 27 opština Kosova i Metohije. Teritorija ovih opština iznosi 26.068 km2 površine, sa 2.068 naseljenih mesta i 311.068 poljoprivrednih gazdinstava, na kojoj se nalazi oko 20% stočnog fonda Republike Srbije. 

U Institutu radi 40 radnika, od čega je sa visokom stručnom spremom 12 veterinara, jedan hemičar i jedan ekonomista, od kojih dva doktora nauka, četiri magistra, četiri specijaliste, a ostali su na poslediplomskim studijama i izradi doktorskih teza. U Institutu radi i 11 veterinarskih tehničara, 2 hemijska laboranta, tri administrativna i šest pomoćnih radnika. Pored stalne brige o kadrovima i njihovom usavršavanju, u Institutu svake godine odstažira više pripravnika visoke stručne spreme.

Svoju specijalističku veterinarsku delatnost, kao i druge delatnosti ovaj Institut obavlja u poslovnom prostoru od oko 900 m2, od kojih je 620 m2 izgrađeno u 1994. godini iz sopstvenih sredstava.

Adresa

  • Ulica: Žička 34
  • Poštanski broj: 36000
  • Mesto: Kraljevo
  • Država: Srbija

Kontakt

  • Telefon: +381 (0) 36 361 361
  • Fax: +381 (0) 36 360 011
  • E-Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mapa

Mapa je generisana automatski i postoji mogućnost da nije najtačnija. Pošaljite nam tačnu geografsku širinu i dužinu radi bolje preciznosti.
Unesite Vašu adresu ispod mape i automatski će biti izračunat najkraći put do odredišta.

Ostavite komentar

Molim vas prijavite se da bi ostavili komentar.

Prijavi se

Pretraži sajt

petshop logopitajte-veterinara

Oglasi za posao

veterina.info fan box