Veterinarski specijalistički institut POŽAREVAC

0.0/5 ocena (0 glasova)

Polovinom prošlog veka poljoprivredna proizvodnja u Srbiji postupno sa ekstenzivnog nacina prelazi na intenzivan nacin proizvodnje. Posebno je bila izražena u stocarstvu promenom rasnog sastava i povecanjem broja žitovinja. Primitivne rase domacih životinja zamenjuju se kulturnim rasama.

Ovaj novi rasni sastav dovodi do intenzivne proizvodnje cime se ukazuje potreba za ozbiljnijim pracenjem zdravstvenog stanja životinja a posebno zaraznih bolesti.
Zato Vlada Narodne Republike Srbije 22.03.1952.godine /"Sl.glasnik" br. 11) donosi Uredbu o osnivanju veterinarsko-dijagnostickih stanica u 6 gradova Srbije. Jedan od tih gradova bio je i Požarevac.
Na osnovu navedene Uredbe 1953. godine u oviru stocarsko-veterinarske stanice formira se odeljenje dijagnostike zaraznih i parazitskih bolesti.

Godinu dana kasnije prerasta u samostalnu dijagnosticku stanicu.
Posle deset godina samostalnog rada 1964.godine pripaja se Centru za unapredenje poljoprivrede Požarevac u cijem okviru radi do 1969. godine. Te godine dijagnosticka stanica integriše se sa Veterinarskim institutom - Beograd u cijem sastavu ostaje do 1988. godine.
Po odvajanju od Veterinarskog instituta - Beograd radi kao samostalna institucija pod imenom Regionalni veterinarski zavod „Požarevac".
Usvajanjem Zakona o veterinarstvu 1991. godine („Sl.glasnik" 37/91) Regionalni veterinarski zavod „Požarevac" postaje državna ustanova i posluje pod imenom Veterinarski specijalisticki institut „Požarevac" koji nosi i danas iako je novim Zakonom o veterinarstvu 2005.godine („Sl.glasnik" 91/05) predviden novi naziv i to Veterinarsko-specijalisticki zavod „Požarevac".

Adresa

  • Ulica: Dunavska 89
  • Poštanski broj: 12000
  • Mesto: Požarevac
  • Država: Srbija

Kontakt

  • Telefon: 012/554-840, 554-940, 554-941
  • Fax: 012/554-840, 554-940, 554-941
  • E-Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mapa

Mapa je generisana automatski i postoji mogućnost da nije najtačnija. Pošaljite nam tačnu geografsku širinu i dužinu radi bolje preciznosti.
Unesite Vašu adresu ispod mape i automatski će biti izračunat najkraći put do odredišta.

Ostavite komentar

Molim vas prijavite se da bi ostavili komentar.

Prijavi se

Pretraži sajt

petshop logopitajte-veterinara

Oglasi za posao

veterina.info fan box