Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

Tema: Stene aljaskog malamuta, problemi sa stolicom

Stene aljaskog malamuta, problemi sa stolicom 30 dec 2018 02:50 #16625

  • Maja2701
  • Maja2701's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 2
  • Karma: 0
Postovani,
Pre dve nedelje uzela sam stene aljaskog malamuta (rodjeno 1.11.2018.) Od tada stene ima retku do vodenu stolicu. Dali smo mu tableticu za gliste, pa ne znam da li do toga moze biti. Jako sam zabrinuta jer mu takvo stanje traje vec 10 dana. Inace, stene je jako razigrano I aktivno, jede granule, pije dosta vode. Ali u poslednja 2-3 dana piski dosta cesce nego na pocetku (ponekad 2-3 puta u roku od 10-ak minuta). Vodili smo ga kod veterinara, dao nam je tri kesice probiotika I to je popio, I dao nam je granule bas namenjene za taj problem. Jedan dan se desilo da mu se stolica sredila I da je bilo sve super, ali odmah sutradan - opet se javio isti problem (iako je jeo isto sto I prethodni dan - beli pirinac I kuvano pilece belo meso). Zelela bih da pitam za savet - sta nam je ciniti dalje, jer ove granule I probiotik stvar nisu resili.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stene aljaskog malamuta, problemi sa stolicom 26 feb 2019 01:47 #16635

  • Maja2701
  • Maja2701's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 2
  • Karma: 0
Na prethodnu poruku nikako nisam dobila odgovor, ali se nadam da ce mi na ovu neku odgovoriti.
I dalje mucimo muku sa psom, za par dana puni 4 meseca a i dalje ima dijareju, poslednjih par dana bas vodena.... slabo dobija na kilazi, ali je i dalje pun energije i razigran sem kada uvece dobije dijareju i to ga bas iscrpi.... radili smo koprokulturu - sve je u redu, i za djardiju smo proveravali - nju nema. Danas je zavrsio jednu terapiju fenbedazolom, 5 dana, jednom dnevno po 2 grama. Uz to smo mu davali i probiotik Fortiflora pro plan.... Tokom terapije jede kuvano pilece belo meso i kuvani pirinac. I kista se ne sredjuje.... mislili smo da nisu u pitanju granule, da je mozda netolerantan na njih, ali smo pokusali (po savetu veterinara) sa par vrsta (rustican, brit i belcando). Brit mu je neko vreme odgovarao ali je problem opet dosao nazad. Zatim smo mu lagano uveli Belcando puppy gravy, te granule nije mogao da svari, u izmetu su se jasno videle nesvarene granulice i tada je krenulo sa retke kake na bas vodenu. I evo vec 5-6 dana se to ne resava, iako smo mu Belcando izbacili (nismo ga ni u potpunosti uveli, postepeno smo uvodili sa Britovim granulama). Veterinar ne zna sta je problem posto je sve ok sto se analiza tice. Inace, stene ima i gasove, poslednja dva dana kao da mu slini nosic i dahce konstantno. I da, nakon sto je primio sve vakcine, pre nekih 15-ak dana poceo je da izlazi u setnju i tom prilikom je u parku jeo plodove lipe i grancice (ne da gricka nego bas pojede), vec 5 dana nosi korpicu kako ne bi kupio nista (morali smo jer je jako tvrdoglav i ne zeli da izbaci iz usta nista sto uzme), pa ne znam da li to moze biti problem, mada, kontam da bi do sada proslo vec.... I da, pre toga svega veterinar nam je dao Kaodiar S da mu dajemo, i to mu je pomagalo, i primao je neke antibiotike, ali cim se sa tim prestalo - problem se vratio.
Molim Vas za pomoc, savet, bilo sta, ako je problem u hrani, mozda neku preporuku za hranu, ili neku ishranu da mi predlozite kojom bih mogla resiti ovaj problem.... Da naglasim jos jednom - u pitanju je aljaski malamut, sada tezi 11 kilograma, ima 3 meseca i 26 dana.
Poslednja izmena: 27 feb 2019 03:58 od Maja2701.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stene aljaskog malamuta, problemi sa stolicom 28 feb 2019 19:34 #16636

  • Stojke
  • Stojke's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Junior Boarder
  • Poruka: 26
  • Primljeno zahvalnica: 8
  • Karma: 8
Probiotici i antibiotici ne pomazu na duge staze vrv nije neka bakterija primarni uzrok,vec se uporna diareja javlja kao posledica neceg drugog,antiparazitici su dati tako da vrv nisu paraziti. Koje analize su radjene?da li su radjenje amilaza i lipaza ili provera pancreasnih enzima?

Da li i dalje deficira nesvarenu hranu ili su to samo bile odredjene granule?

Ako hrana nije svarena uopste i svakog dana se nalazi u stolici kao sto je i pojedeno tome uzrok moze biti pancreatitis.I nesvarena hrana predstavlja hranljivu podlogu za bakterije u crevima,koje iritiraju i podsticu upornu i neizlecivu diareju?

Moze biti i neki virusni enteritis-parvovirus pasa,coronavirus pasa ali trebalo bi da je to proslo sa terapijama do sada...Mozda je i neki virus (ili bakterija) ostetio pancreas ili jetru pa dovodi do ovih promena i dalje... Proveri analize.vidi da li je radjen tripsin na analizama,ako nije mozes sa time probati-tripsin provera-TLI test(trypsin.like immunoreactivity.
Poslednja izmena: 28 feb 2019 19:39 od Stojke.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Oglasi za posao

veterina.info fan box