Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

Tema: Sinteri otimaju veterinarima posao.

Sinteri otimaju veterinarima posao. 21 jan 2018 00:06 #6605

  • gorangrujin
  • gorangrujin's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 3
  • Karma: 0
Postovani sagovornici,

U civilizovanom svetu veterinarska praksa je cenjena i na visokom nivou za razliku od Srbije, pitam se da li je nelegalno angazovanje sinterskih sluzbi od strane lokalnih samouprava bolje resenje od angazovanja veterinarske prakse kako bi resio problem sa nekontrolisanom populacijom pasa.
Dosadasnje pracenje rada sinterskih sluzbi je pokazalo da se problem sa napustenim zivotinjama nije resio te se moze zakljuciti da je novac koji se izdvajao za ovakav nacin resavanja sve na nenamensko trosenje novca iz budzeta poreskih obaveznika a koji nije dao nikakav efekat. Na osnovu svega mogu zakljuciti samo da su doktori veterini gurnuti u stranu gde im je na neki nain uskraceno pravo da obavljaju delatnost za koju su se skolovali i da umesto oni imaju mogucnost zarade upravo ostaju praznih ruku zbog sinterskih sluzbi koje im otimaju novac iz ruku. Do ovakvog zakljucka sam dosao jer mi nije jasno da lokalne samouprave umesto da u strategiji smanjenja brojnosti pasa uvedu strategiju obavezne besplatne kastracije i sterilizacije zasve vlasnicke pse i macke koje bi bile poverene doktorima veterine za ugovorenu cenu koja bi bila formirana i podjenaka za sve. U strategiji obavezne besplatne kastracije i sterilizacije vlasnickih pasa i macaka bile bi obuhvacene sve vlasnicke zivotinje koje ne poseduju pedigre i koje se ne koriste za potrebu kinologije i felinologije jer se takve zivotinje koriste za reprodukciju dok ostale zivotinje bez pedigrea stvaraju problem u drustvu jer se reprodukcija kod takvih zivotinja zanemaruje od strane vlasnika te zbog neodgovornosti coveka imamo situaciju sa napustenim psima i mackama sirom Srbije. U celoj ovoj prici veterinari ostaju praznih ruku dk sinterske sluzbe profitiraju dok gradjani koji sve to placaju i dalje imaju probleme sa kojima se susrecu svakodnevno sa napustenim zivotinjama na javnim povrsinama a da ne govorima o nehumanosti i okrutnosti prema neduznim zivotinjama.
Ovim putem apelujem na Veterinarsku komoru da se izbori sa Upravom za Veterinu i da se zaloze da se kroz strategiju kontrole smanjenja populacje pasa i macaka uvede obavezna kastracija i sterilizacija koja je predvidjena cl.55 zakona o dobrobiti zivotinja i na taj nacin obuhvatimo sve vlasnicke pase i macake koje ne poseduju pedigre cime cemo zaustaviti lanac reprodukcije a samim time i napustanje zivotinja.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box