Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

Tema: Обука ветеринара у вршењу активног надзора на пчелињацима

Обука ветеринара у вршењу активног надзора на пчелињацима 20 avg 2013 19:34 #4595

  • ševo
  • ševo's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Administrator
  • Poruka: 338
  • Primljeno zahvalnica: 35
  • Karma: 12
Датум објављивања уторак, 20 август 2013
Због великог интересовања колега са терена после Ниша и Краљева

Едукација ветеринара са темом ‚‚Обука ветеринара у вршењу активног надзора на пчелињацима у складу са Правилником о утврдјивању Програма мера здравствене заштите животиња‚‚одржаће се дана 21.08.2013.године - среда са почетком у 8,30 часова у Зајечару.

Место одржавања едукације: Ветеринарски специјалистички институт Зајечар

Програм семинара је заснован на савременим принципима пчеларске науке и праксе с једне стране и интегрисаним резултатима научних и примењених истраживања о мерама за правовремено откривање, сузбијање и искорењивањезаразних и паразитских болести пчела.

Ветеринари практичари из ветеринарских станица које спроводе Програм мера здравствене заштите животиња, у овом случају пчела, биће упознати теоријски и практично како са савременом апитехником тако и са спровођењем добре ветеринарске праксе у пчелињацима путем обуке у вршењу активног надзора.

Организатор едукације : Ветеринарски специјалистички институт Ниш

Суорганизатор : Ветеринарски специјалистички институт Зајечар

Реализатори програма: Зоран Раичевић- ВСИ Ниш Казимир Матовић - ВСИ Краљево

Едукација је акредитована од стране стручног Одбора ВКС са 6 бодова.

Окупљање учесника обуке је предвиђено у периоду од 830 до 9оо сати.

Практични део обавиће се на пчелињаку Драгослава Васиљевића из Зајечара, у периоду од 9оо до 11оо сати.

Теоријски део едукације трајаће од 1130 до 1530 сати у просторијама ВСИ Зајечар.

Молимо вас да због ограничених капацитета обавите пријаву учешћа на скупу најкасније до уторка 20. 08. 2013. године, на телефон 019/411-570, моб. тел.- Милијана 064/849-8507, 063/417-161 или Данијел 064/849-8530 или на емаил института: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. или Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Срдачан поздрав ,

Зоран Раичевић
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Обука ветеринара у вршењу активног надзора на пчелињацима 04 sep 2013 19:54 #4622

  • ševo
  • ševo's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Administrator
  • Poruka: 338
  • Primljeno zahvalnica: 35
  • Karma: 12
Обука ветеринара у вршењу активног надзора на пчелињацима


obaveštavamo vas daće se dana 07.09.2013. godine (subota) , održati jednodnevni stručni seminar i radionica pod nazivom:

’’Obuka veterinara u vršenju aktivnog nadzora na pčelinjacima u skladu sa Pravilnikom o utvrđivanju Programa mera zdravstvene zaštiteživotinja’’

Organizator edukacije : Veterinarski specijalistički institut Niš

Suorganizator : Veterinarski specijalistički institut Pozarevac I Podružnice SVD za Braničevski i Podunavski okrug

Realizatori programa: Zoran Raičević- VSI Niš I Kazimir Matović - VSI Kraljevo

•Program seminaraje zasnovan na savremenim principima pčelarske nauke i prakse s jedne strane i integrisanim rezultatima naučnih i primenjenih istraživanja o merama za pravovremeno otkrivanje, suzbijanje i iskorenjivanje zaraznih i parazitskih bolesti pčela.

•Cilj seminaraje i upoznavanje sa važećim zakonskim propisima i procedurama kao i sa Pravilnikom o utvrđivanju Programa mera zdravstvene zaštiteživotinja u vezi vršenja aktivnog nadzora na pčelinjacima.

•Veterinari praktičari iz veterinarskih stanica koje sprovode Program mera zdravstvene zaštite životinja, u ovom slučaju pčela, biće upoznati teorijski i praktično kako sa savremenom apitehnikom tako i sa sprovođenjem dobre veterinarske prakse u pčelinjacima putem obuke u vršenju aktivnog nadzora.

•Teorijski deo edukacijetrajaće od 8:oo do 12:oo sati u prostorijama Poljoprivredne savetodavne i stručne službe doo Požarevac (Zavoda za poljoprivredu„Stig”) Dunavska 91. Sadrži teme vezane za biologiju pcela, upotrebu antibiotika u pcelarstvu, trovanje pcela, virusne bolesti pcela, AKPL, EKPL, nosemosu, varozu, etiniozu I tropilelozu.

•Praktični deoobaviće se na pčelinjaku Poljoprivredneškole„Sonja Marinković”u Požarevcu, u periodu od 13:oo do 15:oo sati.

•Predstavnici "Udruženja pčelara Požarevac"će biti prisutni i pomoćiće praktičnim savetima kao i prilikom obavljanja praktičnog dela radionice.

•Obezbeđeni su sendviči, sok i kafa...

•Kotizacijapo učesniku iznosi 2.500,oo dinara (sa PDV-om) i uplaćuje se na račun suorganizatora : Veterinarski specijalistički institut„Požarevac“ iz Požarevca - Komercijalna banka, broj računa: 205-2154-28 , sa naznakom: kotizacija za učešće na seminaru sa imenom i prezimenom učesnika, poziv na broj: 07-09-2013.

Stručni odbor Veterinarske komore Srbije je prihvatio da se ova edukacija uvrsti u Listu valorizovanih programa za obuku veterinara u 2013. godini tako da je skup vrednovan sa ukupno6 bodova. Dobija se sertifikat o učešću i radni materijal sa predavanja na CD-u.

Molimo vas da zbog ograničenih kapaciteta obavite prijavu učešća na skupu najkasnije dočetvrtka 05.09.2013. godine, na telefone:

012/ 554-840, 940, 941 (Dragan Rogožarski) ili na 012/554-945 (BobanĐurić)

ili na mail instituta:office@vsipozarevac.comi mail podružnice SVD: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

NAPOMENA: Kolege koje se prijave za obukune smeju biti alergični na ubod pčela. Sa sobom obavezno poneti pčelarsku bluzu sa šeširom i rukavice. Ne koristiti jake mirise s obzirom da je planiran rad na pčelinjaku. Prijava učesnika je u vremenu od 7:30 do 8:00 časova u prostorijama PSSS.

Molimo Vas da ne kasnite jer u zavisnosti od vremenskih okolnosti postoji mogućnost da prvo bude izvedena obuka na pčelinjaku.

Srdacan pozdrav !
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Oglasi za posao

veterina.info fan box