Nedimovic2

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović otvorio je danas, 12. aprila 2017. godine u Veterinarskom specijalističkom institutu “Niš“ novu laboratoriju za bakterijske zoonoze i molekularnu dijagnostiku, koja je najsavremenija u Srbiji i regionu.

Nedimović je rekao da je EU prošle godine okarakterisala Srbiju kao zemlju koja pruža neverovatnu podršku u odbrani čitavog sistema Evrope u pogledu borbe protiv nodularnog dermatitisa – bolesti kvrgave kože goveda i da je najvažniju ulogu imao upravo taj institut.

„Ovaj institut je bio tačka gde smo se najviše borili protiv bolesti kvrgave kože i plavog jezika. Zato sam došao da podržim ljude koji rade ovde“, istakao je Nedimović.


Ministar Nedimović je rekao da je taj institut dodatno unapređen novim centrom i laboratorijom, koja je jedna od najsavremenijih u svetu.

„Moramo još da ih osnažimo i da odemo za korak dalje, da nema mesta gde će ta ispitivanja moći da se rade kao u Srbiji i to ću podržati kao ministar“, poručio je Nedimović.

Nedimović je naveo da je Niš grad u kome može da se razvija trgovina i da će se zato tu ulagati i u kontrolu kvaliteta mleka.

„Da razvijemo i Niš, pored Batajnice i Novog Sada, pošto u Nišu imamo najveći stočni fond na ovim prostorima“, ukazao je Nedimović.

Ministar je prethodno održao sastanak sa direktorom Instituta Milošem Petrovićem, a zatim i sa veterinarima.

Prijavi se

Pretraži sajt

petshop logopitajte-veterinara

Oglasi

Oglasi za posao

veterina.info fan box