Dobro došli,
gost
|
Tema: Kravlji sir
Kravlji sir 06 apr 2016 13:51 #6185
|
Vec nekoliko godina imamo problem sa sirenjem kravljeg mleka, probano od 2 krave (majka i kcerka). Naime, mleko se usiri ali je oporog ukusa i oseca se, da ne kazem, smrdi. Ne naraste nego ostane nekako gnjetavo parce i rasteze se. Mleko je noseno na analizu, hemijski i bakterioloski je sasvim ispravno. Slucajno smo prosle godine otkrili da leti, kada mleko pocne da kisni od toplog vremena, sirenje uspe bez problema i deluje odlicno i miris i ukus prve klase, ako se leti sveze usiri opet isti problem. Mojom nekom logikom dolazim do zakljucka da mu fali prirodna kiselost ili ph vrednost jer ako se potpomogne kiseljenje sve je ok a prirodno nedostaje. Da li tu postoji neki lek, a prvenstveno mi recite da li znate sta moze biti u pitanju, nisam uspeo da dobijem odgovor od svoh veterinara niti u institutu gde je vrsena analiza.
|
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|