Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

Tema: Iskustva sa klijentima (vlasnicima životinja)

Iskustva sa klijentima (vlasnicima životinja) 24 mar 2016 10:33 #6155

  • nikokoart
  • nikokoart's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 6
  • Karma: 0
Svi smo doživljavali različite situacije na terenu. Vidim da je , ovih dana, sve češće javno prozivanje veterinara po internetu i medijima gde veterinar , često , nije u mogućnosti da ispriča svoj deo priče, već se , unapred, proglašava krivim.
Nadam se da će ova tema , makar malo, ublažiti negativan stav pojedinih ljudi prema pripadnicima ove lepe i humane profesije i da će doprineti boljem razumevanju na relaciji veterinar - klijent.
Naša strana priče:
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Iskustva sa klijentima (vlasnicima životinja) 25 mar 2016 13:12 #6158

  • nikokoart
  • nikokoart's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 6
  • Karma: 0
Ambulanti,gde sam do prošlog meseca radio kao pripravnik, se pocetkom novembra obratio neki covek, anonimno želeci da steriliše kuju "što jeftinije". Cenjkao se, cenjkao iznova i iznova dok nije "postigao" cenu od 3000 din. bez boravka u stacionaru i sa osnovnim postoperativnim tokom (3-5 dana, LA antibiotici), o čemu je unapred bio obavešten. Na vratima ambulante pojavio se covek koji se nije predstavio i u nekakvoj truloj torbi ,od skaja, doneo preplašenu i istraumiranu kucu, Na pitanje zašto je kuja istraumirana i ne prepoznaje ga kao vlasnika rekao je da je dosao sa Dorcola trolom i da je kuju sve vreme drzao u torbi te da je zato, verovatno, preplasena?! Standardna procedura u većini ambulanti je ocitavanje mikrocipa pre bilo kakve intervencije , pa je to i moj mentor uradio. Za ovog psa je postojala opravdana sumnja da je ukraden (broj mikročipa 688052000031553 ) jer je predhodna vlasnica prijavila njegov nestanak. Medjutim, uocili smo da je kolega iz jedne ambulante sa Dorcola psa zaveo, u bazi, na poznatog gey aktivistu g.Zorana Stojkovica, Strahinjica Bana br.24,te smo prigvatili njegov sud o ispravnosti tog postupka i otpočeli intervenciju. Stojkovic je odlučio da sedi sve vreme ispred samih vrata op. sale, odbivsi ponudjeni sok i kafu. Kada je zahvat bio završen i kada je kuca pocela da se budi iz anestezije , stavljena je na sigurno. Uzeo sam da joj naprskam malo alu spreja na ranu, sto je standardna zastitna procedura. Tada se oglasila više puta tihim cviljenjem. Tada je gospodin Stojkovic poceo da lupa na vrata operacione sale, da nadire i vice na doktora i mene, da preti i da dobacuje kako on pretpostavlja da mu je pas operisan na živo?! Tada je pas poceo jace da cici i pokazuje znake straha i panike, da se trza, otima i pokušavao je da pobegne. Kada smo zamolili Stojkovica da se utiša jer uznemirava psa , izašao je napolje i pozvao nekoga na telefon.Ta osoba ga je "podučila" da traži , teatralno, račun. Na kraju, on stavlja psa ,opet , u svoju torbu od skaja i odlazi prevozom kući.
Omoguceno mu je da posedi koliko god želi, da postavi pitanja koja želi, ponudjeni su mu , ponovo, sok i kafa data pisana uputstva kako o kuci da se brine,Izdat regularan racun, kako propisuje Vet. komora.Pozvan je na kontrolu što sve nije bilo dovoljno da se odagna Stojkovicevo neraspoloženje.Obzirom da na racunu- izveštaju moraju stojati podaci o vlasniku i o psu, jer u suprotnom nije validan, podatke smo prepisali iz Baze jer je Stojkovic odbio , do kraja, da se predstavi i legitimise, a plavi pasos nije imao kod sebe.Račun, izveštaj i saglasnost je, svojom rukom potpisao.
U narednim danima zvao je telefonom 4-5 puta dnevno. Pitajuci , vezano za kucu, svaku sitnicu i na svako pitanje mu je dat, ljubazno, odgovarajuci odgovor. Jedino je zamoljen 2 ili 3 puta da pozove kasnije jer smo imali pacijenta ili polazili na teren.ti krece , po svim parametrima sa kucom bilo sve u redu , osim što se upiškila jer je nije izveo napolje da piški. Čak ni informacija da je doktor pre mesec dana dobio bebu, nije obeshrabrila Stojkovića da nastavi da ga zove na privatan mobilni u sitne sate.
Na slikama,iako su mutne, se vidi uobicajena rana , nakon sterilizacije. Cista , suva , bez kapi krvi i bilo kakvog iscetka koja bi bila još lepša i urednija da je Stojkovic prskao jodom kako mu je preporuceno.Rana je širine manje od njegova tri prsta. Gotovo laparaskopska.
Kuja je sve vreme bila odlicno , a jedina trauma koju je istinski doživela je vucaranje pre i posle operacije u neprikladnoj torbi po troli.Ukupno 6 puta.
I pored toga što smo rekli da ćemo biti humani do kraja i izvesti ovaj zahvat sa skidanjem konaca,odričući se bilo kakve materijalne dobiti , Stojkovic je insistirao da kucu vodi u drugu ambulntu i da se konci tamo skinu. Saznali smo , na pravdi Boga, da nas je prijavio različitim inspekcijskim službama , iako su i u toj, drugoj ambulanti potvrdili da je sve uradjeno na najvisem nivou i da je sa kucom sve u redu. Od svih inspekcija smo dobili pozitivna resenja (ko je zainteresovan moze ih dobiti na uvid). Kuca koju je ovaj gey aktivista sa Dorcola toliko namucio , samo da bi uštedeo neki dinar više za sebe i svoje "potrebe", i dalje je živa i zdrava u Strahinjica Bana br 24 .
Tužba sledi!
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Oglasi za posao

veterina.info fan box