Dobro došli,
gost
|
Tema: bolesti kod krava
bolesti kod krava 22 dec 2015 20:17 #6052
|
|
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
bolesti kod krava 22 dec 2015 20:21 #6053
|
|
|
bolesti kod krava 22 dec 2015 20:53 #6054
|
Vaša životinja ima 8 puta veći broj belih krvnih zrnaca nego što je to uobičajeno. Broj crvenih krvnih zrnaca i njihova punjenost hemoglobinom su oko donje granice.
Ja bih rekao da Vaša životinja ima neku snažnu upalu i da je anemična. Takva slika često ide sa ulkusom (čir) nekog dela organa za varenje udruženog sa krvarenjem u trbušnu duplju. Neka Vama i veterinaru to bude smernica u daljoj dijagnostici. Ja bih voleo da čujem mišljenje nekog kolege... |
na psu rana...
Zahvalnici: gromil
|
bolesti kod krava 23 dec 2015 09:49 #6055
|
Prije svega hvala na odgovoru.
Vasa konstatacija me je navela na zakljucak da bi eventualno lijecenje bilo ekonomski neopravdano tako da neznam sta i kako dalje. Jel to znaci da ketozu proizvode ovi problemi a ne nacin ishrane? Koliko je ta situacija opasna po zivot i produktivne sposobnosti ove krave? Dali da je pokusam lijeciti, da je pustim ovako ili da je liferujem iz stale??? |
Poslednja izmena: 23 dec 2015 09:54 od gromil.
|
bolesti kod krava 23 dec 2015 15:22 #6057
|
Da, moguće je da je ketoza uzrokovana stalnom borbom organizma protiv nekog stranog tela: bakterija, virus, komad žice...
Ali, svakako morate imati što tačniji dijagnozu da bi ste procenili stanje i odlučili sudbinu životinje. Pošto sam i ja terenac, znam kako mi se diže kosa na glavi kad mi neko traži tačnu dijagnozu, a ja nemam ni pola podataka potrebnih da bih je utvrdio. Tako da...borba nije završena. |
na psu rana...
Zahvalnici: gromil
|
bolesti kod krava 03 jan 2016 22:48 #6063
|
Krava o o kojoj je bilo rijeci u prethodnim postovima je i sada u funkciji i normalno se ponasa bez ikakve terapije, zasad je dobro pa sta joj Bog da.
|
|