oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Životinje nikad ne vode rat, nikad ne ubijaju iz kaprica, niti gomilaju dobra koja im nisu neposredno neophodna; uvreda je, dakle, u odnosu na životinje, reći da se ološ ljudskog roda ponaša kao one... Naprotiv, to je pad daleko ispod životinjskog nivoa."
Mihailo Marković
 

Vet Twitter

grb-1Na osnovu člana 53. Zakona o veterinarstvu („Službeni glasnik RS”, br. 91/05, 30/10 i 93/12), Ministar polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, doneo je odluku o poništavanju konkursa za ustupanje poslova iz  Programa mera za period 2013-2015. godine. Odluka je objavlјena u „Službenom glasniku RS”, broj 93/13 od 25.10.2013. godine:

"Poništava se konkurs zaustupanje poslova iz  Programa mera za period 2013-2015. godina koji je raspisalo Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, objavlјen u „Službenom glasniku RS”, broj 56/13 od 28. juna 2013. godine, zbog nastupanja okolnosti koje onemogućavaju da se poslovi iz Programa mera ustupe za ceo period za koji je konkurs raspisan".

Konkurs se poništava nakon širih konsultacija sa Veterinarskom komorom Srbije i analizom postupka sprovođenja, kao i predloga Odluke o ustupanju poslova iz Programa mera koju je Komisija dostavila 27.09.2013. godine. Naime, zbog neblagovremene pripreme predloga Odluke koju je sačinila Komisija za ustupanje poslova iz Programa mera kao i neodrživosti sačinjenog predloga kojim je odbijen zahtev 112 veterinarskih stanica/klinika a 33 opštine nisu obuhvaćene Odlukom, opšte prihvaćen stav veterinarske službe bio je da konkurs treba poništiti i hitno ući u proceduru raspisivanja novog konkursa.

Uprava za veterinu započela je postupak raspisivanja novog konkursa u konsultacijama sa Veterinarskom komorom Srbije koja je dostavila predlog kriteriijuma i predstavnika VKS u komisiji za podelu terena. Planira se da se čitav postupak okonča do kraja 2013. godine kada bi bili potpisani ugovori sa veterinarskim stanicama.

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box