Dobro došli,
gost
|
Tema: Potrebna informacija/savet oko mace sa epilepsijom!
Potrebna informacija/savet oko mace sa epilepsijom! 11 dec 2019 14:39 #16698
|
U ponedeljak 09.12. sam uradio krvnu sliku sa elektrolitima za macu zenkicu (inace je sterilisana 2015. godine), koja je tada imala drugi napad, dok je prvi bio pre nekih 7 dana. Prvo je urinirala, pocela da balavi,da mnjauce i onda je pocela da se trese, trza, cima, bukvalno skakuce u hodniku kao ping-pong loptica i posle par sekundi ili minuta (nisam bio svestan vremena), sve se vratilo u normalu. Vodio sam je kod veterinara, i uradjena je krva slika i test na FIV i FeLV, koji su negativni. Sumnja se na epilepsiju.
Ako mozete da mi protumacite i kazete za krvnu sliku/analizu, da li postoje neke druge stvari, osim sto se sumnja na virusnu infekciju, odnosno da postoji mogucnost virusne ili bakterijske infekcije, tj epilepsije, koja je eventualno uzrocnik i dovodi do tok nekontrolisanog napada na sistem. Bio bih Vam vrlo zahvalan unapred za bilo kakve informacije, kako bih mogao da ustanovim tacan problem, pre implementacije odgovarajuceg leka, u ovom slucaju, prepisan je Phenobarbiton 15mg, koji bi jednom kad pocne da ga uzima, morala da ga uzima do kraja njenog zivota. Pozdrav svima, Bojan Beograd |
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|