Dobro došli,
gost
|
Tema: Enteritis hemorrhagica
Enteritis hemorrhagica 17 jan 2011 15:29 #268
|
Krava oboljena od enteritisa:Bilo je to krvavi ebteritis ali sasvim krvi bez ikakvog izmeta,trijas sacuvan a nije bilo ni temp.Zivotno je bilo leceno 2dana full terapijom ali iznenadno je uginuo Ja sumnjam da je to bio trovanje silazom.Molim vama posaljite komentar.
|
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Odg: Enteritis hemorrhagica 17 jan 2011 15:38 #269
|
Ako nije trovanje mozda su Clostridije? brz tok...
Jel imala jos neke simptome? |
|
Odg: Enteritis hemorrhagica 17 jan 2011 15:43 #270
|
Druge seriozne simptome nema,jer u istoj farmi ima jos 6 krava i teleta.Kod njima prisutan je samo slabi proliv.
|
|
Odg: Enteritis hemorrhagica 17 jan 2011 16:53 #271
|
Imao sam slicnih problema, ali neznam dali je bas to sto ti trazis.Uostalom evo ti moja terapija- nijedna krava mi nije uginula.
Znaci ,imao sam slucajeve da krava ima krvav proliv crveno-tamne boje, cak sto vise nalazili su se mesnate nakupine u prolivu, imas utisak kao da se unutrasnji sloj creva skinuo ( kada udjes u stalu i vidis iza krave, mislis da je nastao pokolj, toliko ima krvi).sve je propraceno bez temperature, sa smanjenim apetitom. Terapija je bila simptomatska: infuzija fizioloskog rastvora sa Vit.C-(dva puta dnevno) ,ahistin,kombinacija Enroksila 10% sa Intertrimom La i/m ,p/o Carbo bizmut. Preporucena dijeta , samo slama-eventualno malo sena. I tako za 2-3 dana terapije, proliv je prosao bez smrtnih posledica. Nadam se da ces imati koristi! |
|
Odg: Enteritis hemorrhagica 17 jan 2011 21:29 #272
|
Zahvaljujem ti kolega,moja terapila le bila jos vise kompletnija ali to je to,mozda bi uzroci nisu bili isti,imajuci u predvid i opsto zdrazstveno stanje itd.Budi pozdravljen.
|
|
Odg: Enteritis hemorrhagica 22 sep 2017 09:36 #6546
|
I ja sam imao dosta sličnih situacija, a uz ovu terapiju sam išao i sa Tilozinom ili Sulfom (ili oboje)... Mislim da je vaša rigorozna dijeta dosta pomogla.
Pozdrav... |
|