Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

Tema: Savet za lekove košta 10 dinara?

Savet za lekove košta 10 dinara? 18 sep 2013 12:17 #4649

  • zivan
  • zivan's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 11
  • Karma: 0
Kolege šta mislite o ovom tekstu iz kurira. Zanimljivo je što je vlasnik stanice predsednik veterinarske komore

veterinar-lekovi-lek-dehinok-1379450886-367819.jpg




Subotičanki I. V. u veterinarskoj stanici Veterinar naplatili to što su joj rekli šta da uzme umesto „dehinoka“, leka za psa




BEOGRAD - Plaćaju porez za savetovanje!
Na fiskalnom računu I. V. iz Subotice, koja je nedavno platila lek za psa u lokalnoj veterinarskoj stanici Veterinar, istaknut je i „savet uz lek“, koji je naplaćen sramežljivih deset dinara! Ova Subotičanka navodi da joj niko od zaposlenih u veterinarskoj stanici nije rekao da će joj tu uslugu naplatiti.

Za lek 442 dinara

- Savet je to što sam im zatražila tablete „dehinok“, koje oni nisu imali, uz konstataciju da imaju neke druge. Nisam znala njihov sastav i način doziranja, pa sam ih pitala da li su isti kao kod „dehinoka“. Odgovorili su mi potvrdno, a ja sam za lek dala 442 dinara, kupila ga i otišla - navodi I. V. i naglašava da je tek kasnije kod kuće na izdatom računu uočila spornu cifru od deset dinara.

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, kaže da su prodavci svakako dužni da potrošače obaveste o ovoj usluzi, a da je u suprotnom reč o obmani.
Vlasnik direktor Komore

- To je ozbiljna prevara i zloupotreba. Postavlja se pitanje ko radi u veterinarskoj stanici, da li je kvalifikovan za usluge savetovanja i da li je Veterinarska komora odobrila taj cenovnik, ili je to svojevoljna odluka vlasnika objekta - objašnjava Papović.

U Veterinarskoj komori Srbije nam je rečeno da je predsednik Grgo Tikvicki odsutan, ali da je upravo on vlasnik sporne veterinarske stanice. To nam je potvrđeno i u Veterinaru.
- Trenutno je u inostranstvu. Njegovu suprugu smo obavestili da ste zvali, ali ne znamo zašto se nije odazvala - rekla je njihova radnica.
Lek plus savet... Sporni račun Lek plus savet... Sporni račun

Nismo nadležni za „savete“

U Ministarstvu finansija i Tržišnoj inspekciji rečeno nam je da nisu nadležni za problematiku fiskalnih računa, za kreiranje cena i naplatu „saveta uz lek“ i da se obratimo Poreskoj upravi.
- U zavisnosti od vrste delatnosti poreskog obveznika, on sastavlja spisak dobara i usluga koje obavlja, a isti nazivi se unose u memoriju fiskalne kase s oznakom poreske stope - rekli su nam u Poreskoj upravi.
Poslednja izmena: 18 sep 2013 12:20 od zivan.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Oglasi za posao

veterina.info fan box