Dobro došli,
gost
|
Tema: Troakiranje buraga
Odg: Troakiranje buraga 06 avg 2011 06:01 #1365
|
miladvet21 wrote:
Šta se dešava ako se kanila prilikom troakiranja pomeri i gas udje pod kožu, a i sadržaj u malo većoj količini? Koliko su goveda osetljiva na peritonitis? Zar još niko ne zna odgovor? |
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Odg: Troakiranje buraga 06 avg 2011 07:20 #1366
|
ne znam koji je stepen osjetljivosti (iako su macke najosjetljivije) ali bez obzira na sve odmah udarnu kombinaciju kako lokalnih tako i sistemskih antibiotika..
|
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Odg: Troakiranje buraga 06 avg 2011 09:18 #1368
|
Po mojem iskustvu, peritonitis se nikad nije razvio, rana zarasta bez komplikacija.
Naravno da prije samom troakiranja treba odraditi klasičnu simptomatsku terapiju ( sirće ide kod alkaloze koja nastaje od proteinskih krmiva, a kod prežderavanja kukuruzom je acidoza ). Ruminotomija je krajnji zahvat i uglavnom se ne radi kod ovakvih stanja. |
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Odg: Troakiranje buraga 10 avg 2011 17:36 #1382
|
Uvek rasecem malo kozu pre uboda troakarom(goveda nisu tako osetljiva na bol),to sto prodje malo vazduha pod kozu je zanemarljivo,nikad ne prisivam troakar za kozu,obicno je dovoljno 24 casa da stoji.posle vadjenja stavljam 1 povratni sav malo zn-vitamisnske masti i to je to.svaka Ab ther.poskupljuje intervenciju i retko skoro nikad nije potrebna.ako se i stvori lokalna reakcija (malo gnoja ponekad) izjodiraj to i ocisti ali to je retko.
|
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|
Odg: Troakiranje buraga 10 avg 2011 18:47 #1383
|
hrki wrote:
Po mojem iskustvu, peritonitis se nikad nije razvio, rana zarasta bez komplikacija. Naravno da prije samom troakiranja treba odraditi klasičnu simptomatsku terapiju ( sirće ide kod alkaloze koja nastaje od proteinskih krmiva, a kod prežderavanja kukuruzom je acidoza ). Ruminotomija je krajnji zahvat i uglavnom se ne radi kod ovakvih stanja. Da li kod prežderavanja svežom zelenom travom, zelenim kukuruzom u prolece-jesen, daješ sirće i u kojoj količini? |
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
|