Dobro došli,
gost
|
Tema: "Strucnost" rada nekih kolega veterinara
"Strucnost" rada nekih kolega veterinara 13 jul 2012 03:12 #2439
|
Neke kolege rade kastraciju i sterilizaciju pasa i macaka a da nemaju osnovnog znanja ni sredstava za takvu vrstu rada.
Evo jednog primera a ima ih, nazalost, jos: www.facebook.com/media/set/?set=a.331302...0002354470883&type=1 |
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: bloody mary who saves animals
|
Odg: "Strucnost" rada nekih kolega veterinara 13 jul 2012 19:00 #2442
|
A da nije možda rana bila ušivena, a konci naknadno popucali? često se dešava, naročito ako se ne posveti pažnja psu
|
|
Odg: "Strucnost" rada nekih kolega veterinara 13 jul 2012 22:15 #2444
|
Sadrzaj nije dostupan...
Nema veze, na Face-u se svasta vrti. Nekad je tesko utvrditi tacno ko je kriv i u kolikoj meri. Zao mi je sto ne mogu da pogledam snimak. Mada vec mi je dosta svega i svacega sto sam video. I strucnosti i nestrucnosti i novih "savremenih" metoda sterilizacije posle kojih zivotinja dobije piometru( divna intervencija), hirurskih intervencija na dasci za peglanje u kucnim uslovima... Ne bih dalje... |
veterina.info ***prvi i najveci***
|
Odg: "Strucnost" rada nekih kolega veterinara 14 jul 2012 04:08 #2445
|
Dovoljan je podatak da je peritoneum siven "koncem za svinje", ili kako god da je to opisano u tekstu - a u stvari se radi o debelom koncu kojim se zasivaju dzakovi stocne hrane (vidi se na snimcima), za kojeg znate i sami da nije sterilan i nije pogodan za sivenje unutrasnjih tkiva jer nije resorptivan! Usivanje kozhe ne treba ni pominjati posle ovakve ogromne strucne greske (neznanja ili nebrige, ili oboje).
|
|
Odg: "Strucnost" rada nekih kolega veterinara 14 jul 2012 04:10 #2446
|
Uostalom, i sama sam popravljala gresku nekog kolege nakon kastracije jednog vlasnickog psa (maltezera), kada je ispao funikulus i nastala gnojna infekcija.
|
|
Odg: "Strucnost" rada nekih kolega veterinara 14 jul 2012 11:50 #2447
|
Desava se svasta i kad se radi po PS-u. Naravno, puno redje i puno benignije.
Taj "kanap za dzakove" je verovatno debeo pamucni konac. Ne mogu da verujem da ga je neko koristio na psu. Inace, znamo svi jako dobro da u "velikoj praksi" taj konac ima nezamenljivo mesto i dan danas. Probajte da sijete hirursku ranu kod carskog reza krave na pr. necim drugim. |
veterina.info ***prvi i najveci***
Zahvalnici: bloody mary who saves animals
|